Doorlopend Krediet

Het Doorlopend Krediet is een vorm van lenen, die u in staat stelt om tussentijds krediet op te nemen en af te lossen. Mocht u dus nog niet precies weten hoeveel geld u nodig heeft, dan is het Doorlopend Krediet de perfecte leenvorm voor u. Het krediet blijft doorlopen en u kunt altijd – tot het kredietplafond – geld opnemen. Aan deze eigenschap dankt het Doorlopend Krediet tevens zijn naam.

Kenmerken Doorlopend Krediet

Tijdens een verbouwing kan het Doorlopend Krediet erg van pas komen, omdat er tijdens een verbouwing regelmatig extra – onvoorziene – kosten worden gemaakt. Door gebruik te maken van een Doorlopend Krediet kunt u deze kosten op een adequate manier opvangen. U heeft immers beschikking tot genoeg geld.

Voordelen Doorlopend Krediet

  1. Flexibiteit: u kunt geld naar eigen behoefte lenen. Zoveel – binnen het kredietlimiet – en zo vaak als u wilt.
  2. Gemakkelijk: u hoeft maar één lening af te sluiten en kunt hier voor een onbepaalde tijd van genieten. U hoeft dus niet meerdere leningen af te sluiten als u opnieuw geld nodig heeft. Het Doorlopend Krediet loopt gewoon door.
  3. Rente: u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en komt dus niet voor onvoorziene kosten te staan.

Nadelen Doorlopend Krediet

  1. Onzekerheid: het rentepercentage op een Doorlopend Krediet staat niet vast, waardoor het onzeker is wat u aan rente zult betalen. Het rentepercentage dat u zult betalen is namelijk afhankelijk van de geld- en kapitaalmarkt. Dit kan positief uitvallen, maar ook negatief.
  2. Het gemak: het gemak waarmee u geld kunt blijven opnemen, is voor sommige mensen een groot nadeel. Misschien leent u te makkelijk teveel geld of lost u niet af wanneer het mogelijk is.

Het Doorlopend Krediet, iets voor u?
Nu gaat u bij uzelf na of u daadwerkelijk behoefte heeft aan een Doorlopend Krediet. Misschien is een Persoonlijke Lening wel geschikter voor u. Bekijk uw situatie goed en neem de juiste beslissing.